Arktisk Hackathon i Kirkenes 18.-20. oktober

Sør-Varanger Utvikling med sine merkevarer; ICE (Innovasjon, Fellesskap, Entreprenørskap) og Kystutviklingssenteret, ønsker deltakere fra flere av de nordiske landene velkommen til Arktisk Hackathon i Kirkenes 18.-20. oktober. Arrangementet er en del av Arctic Innovation Week (AIW) og gjennomføres i samarbeid med NORA (Nordisk Atlanterhavssamarbeid). Dette hackathonet har som mål å løse banebrytende problemstillinger som lokale bedrifter står overfor, med hjelp fra lokale mentorer og det kompetente teamet bak arrangementet.

Arktisk Hackathon gir en unik mulighet for talentfulle hoder å samles i en region kjent for sin skjønnhet og uutnyttet potensiale. Med støtte fra NORA har arrangementet trukket til seg unge, kreative og innovative talenter fra Norge, Sverige, Finland, Island og Færøyene.

Et av hovedmålene med Arktisk Hackathon er å tilby løsninger på aktuelle, sanntidsutfordringer som lokale bedrifter i Kirkenes står overfor. Arrangementet har som mål å fremme samarbeid blant deltakerne, og oppmuntre til utveksling av ideer og ekspertise.

Lokale mentorer, som forstår utfordringene i det arktiske næringslivslandskapet, vil spille en avgjørende rolle i å veilede deltakerne gjennom hackathonet. Teamet bak Sør-Varanger Utvikling, ICE og Kystutviklingssenteret, med sin brede erfaring innen entreprenørskap og innovasjon, vil tilby verdifulle innsikter og støtte for å sikre at arrangementet blir vellykket.

I tillegg til intensive problemløsningssesjoner, vil deltakerne få muligheten til å utforske Kirkenes og omgivelsene. Deltakerne vil også få sjansen til å oppleve lokal kultur og engasjere seg med lokalsamfunnet, noe som kan gjøre dette arrangementet til en berikende opplevelse.

Med stigende forventninger lover Arktisk Hackathon i Kirkenes å være et fyrtårn for innovasjon under den arktiske himmelen. Med deltakere fra ulike nordiske land som samles for å adressere utfordringer som lokale bedrifter står overfor, og med støtte fra NORA, lokale mentorer og Arctic Innovation Week, har dette arrangementet potensial til å generere banebrytende løsninger som kan ha varig innvirkning på Arktisregionen.

Skroll til toppen