Hackaton

Kystutviklingssenteret og SVU’s ICE community arrangerte et tre-dagers hackaton i oktober 2023 med 30 unge deltakere fra Norge, Sverige, Finland, Island, og Færøyene. Lokale bedrifter i Sør Varanger delte utfordringene sine med deltakerne og pakket de inn i caseoppgaver som skulle bli «hacket». Som resultat fikk de unge deltakerne praktisk erfaring fra å løse caseoppgaver med ekte og dagsaktuelle utfordringer, og det lokale næringslivet fikk tilgang til en rekke løsningsforslag fra nytenkende spesialister. Målet med hackatonnet var å introdusere flere unge til Øst-Finnmark som mulighets-regionen og bidra til lokal innovasjon ved å involvere det lokale næringslivet.

Hackatonnet viste seg å være en suksess. Som følge av hackatonnet flyttet to nyutdannede masterstudenter til Kirkenes. Dette viser at prosjektets mål om å øke tilflytting til regionen gir resultat. På bakgrunnen av hackatonnets gode tilbakemeldinger arrangerer vi et nytt hackaton i oktober 2024.

Skroll til toppen